mandag 18. oktober 2010

En gang må vere den første!

Eg har no virkelig fått prøvd meg på å strikke. Ved godt mot la eg opp til ein raglangenser størrelse 4 år i fra Nøstebarnboka. Brukte Safirgarn fra Sparkjøp og litt knoting undervegs og litt “fiksing og triksing” til slutt for å sjule eit par hol som “heilt av seg sjølv” – så vart vel sluttresultatet ganske bra synest eg.

Oktober2010 044 

Oktober2010 046

I same renna så fann eg ut at NO skulle eg også prøve å strikke sokkar – noko eg heller aldri før har prøvd meg på. Fann meg ei oppskrift og la opp sånn omtrent passe til meg sjølv – tenkte eg. Når eg då undervegs i oppskrifta bommar og sokken blir MYKJE større enn eg har tenkt – så passar den akkuratt til gubben.  Neste etappe var å lage ein til som vart omlag lik. – Trur jammen eg fekk til det og. Største forskjellen er i avsluttinga på tåa – den første gjorde eg ein feil på og måtte sy igjen tåa – den andre har eg gjort rett på og “snurpa” sammen tåa.

Oktober2010 051

Oktober2010 049

2 kommentarer:

  1. Hei. Du er flink synes jeg, genseren ble fin den. Og bestemor sa att hvis jeg ikke kunne jukse, så kunne jeg ikke strikke. Jeg satt og pirket og rakte opp, men hun lærte meg å fikse det meste uten å rekke oppigjen. også er det jo koselig med selvstrikket genser til Ole Magnus. (ja for det var vel han som var bak maska)?hmm.
    Ha en fin dag i ruskeværet.Klem tante.

    SvarSlett
  2. Takk, tante! Det er han som er bak maska, men genseren er ikkje til han.

    SvarSlett

Eg blir veldig glad om du legg igjen ein kommentar :)